Quinoa Bowl z czarną fasolą

Quinoa Bowl z czarną fasolą
Porcje
1
Czas całkowity
10 minut
Danie
Starter, Sałatka, Lunch
Trudność
Średni

Składniki

  • 3/4 szklanki czarnej fasoli z puszki, wypłukanej
  • 2/3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
  • 1/4 szklanki hummusu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1/4 średniego awokado, pokrojonego w kostkę
  • 1/2 posiekanego pomidora
  • 1/2 posiekanej cebuli
  • 1/4 posiekanej czerwonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

Przygotowanie

  1. Wymieszaj fasolę i komosę ryżową w rondlu

  2. Dodaj posiekanego pomidora, posiekaną cebulę i posiekaną czerwoną paprykę

  3. W osobnej misce wymieszaj hummus i sok z limonki, dodając wodę, aż uzyskasz preferowaną konsystencję.

  4. Polej fasolę i komosę ryżową dressingiem hummusowym.

  5. Udekoruj awokado i kolendrą.

Wartości odżywcze

W porcji:
500 kalorii;
tłuszcz 16g;
węglowodany 74g;
błonnik 20g;
żelazo 0.007g;
białko 20g

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson