Porcje
1
Czas całkowity
10 minut
Danie
Starter, Sałatka, Lunch
Trudność
Średni
Składniki
- 3/4 szklanki czarnej fasoli z puszki, wypłukanej
- 2/3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
- 1/4 szklanki hummusu
- 1 łyżka soku z limonki
- 1/4 średniego awokado, pokrojonego w kostkę
- 1/2 posiekanego pomidora
- 1/2 posiekanej cebuli
- 1/4 posiekanej czerwonej słodkiej papryki
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
Przygotowanie
Wymieszaj fasolę i komosę ryżową w rondlu
Dodaj posiekanego pomidora, posiekaną cebulę i posiekaną czerwoną paprykę
W osobnej misce wymieszaj hummus i sok z limonki, dodając wodę, aż uzyskasz preferowaną konsystencję.
Polej fasolę i komosę ryżową dressingiem hummusowym.
Udekoruj awokado i kolendrą.
Wartości odżywcze
W porcji:
500 kalorii;
tłuszcz 16g;
węglowodany 74g;
błonnik 20g;
żelazo 0.007g;
białko 20g