Porcje
2
Czas całkowity
55 minut
Danie
Brunch, Lunch, Obiad
Trudność
Średni
Składniki
- 150 g brokułów
- 75 g gotowanej szynki
- 250 g twarogu
- 10 białek jaj
- 75 g startej mozzarelli
- sól i pieprz (do smaku)
Przygotowanie
Podziel brokuły na różyczki, umyj i ugotuj je w garnku z wodą.
Pokrój szynkę w kostkę i umieść ją w misce.
Dodaj pozostałe składniki oraz ugotowane brokuły i dokładnie wymieszaj.
Napełnij formę do pieczenia (25,5 x 16,5 cm) mieszanką i piecz przez 45 minut w temperaturze 190°C.
Wartości odżywcze
W porcji:
414 kalorii;
tłuszcz 16.3g;
węglowodany 8.9g;
błonnik 2.3g;
białko 55.6g