Suflet z jajek i twarogu

Suflet z jajek i twarogu
Porcje
2
Czas całkowity
55 minut
Danie
Brunch, Lunch, Obiad
Trudność
Średni

Składniki

  • 150 g brokułów
  • 75 g gotowanej szynki
  • 250 g twarogu
  • 10 białek jaj
  • 75 g startej mozzarelli
  • sól i pieprz (do smaku)

Przygotowanie

  1. Podziel brokuły na różyczki, umyj i ugotuj je w garnku z wodą.

  2. Pokrój szynkę w kostkę i umieść ją w misce.

  3. Dodaj pozostałe składniki oraz ugotowane brokuły i dokładnie wymieszaj.

  4. Napełnij formę do pieczenia (25,5 x 16,5 cm) mieszanką i piecz przez 45 minut w temperaturze 190°C.

Wartości odżywcze

W porcji:
414 kalorii;
tłuszcz 16.3g;
węglowodany 8.9g;
błonnik 2.3g;
białko 55.6g

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson